1402/07/02
جستجو :
 فرهنگی هنری

اپلیکیشن بادصبا                 

اپلیکیشن فال حافظ            

اپلیکیشن کرفس                

اپلیکیشن ایران صدا             

اپلیکیشن سینما تیکت        

اپلیکیشن علی بابا              

اپلیکیشن مفاتیح               

اپلیکیشن روبیکا                

اپلیکیشن سلامت شو        



تاریخچه بالون پمپ
تاریخچه
اولین بار در سال 1953، Kantrowitz و همکاران دریافتند که با اعمال فشار خارجی به هنگام دیاستول می¬توان جریان خون کرونر را به میزان 50-25 درصد افزایش داد. این مطالعه در سگ¬ها و توسط کاتتری که در داخل شریان فمورال قرار داده شد انجام گرفت. 
در سال 1958،Harken و Clauss روشی را در جهت درمان نارسایی بطن چپ به وسیله ضربان متقابل (Counterpulsation) با افزایش فشار دیاستولیک معرفی نمودند. آن¬ها یک سیستم پالس متقابل خارجی را ابداع کردند که با ضربان قلب همزمان شده و در زمان سیستول، خون را از طریق شریان فمورال برداشته و به سرعت در زمان دیاستول به بیمار تزریق می¬کرد. آن¬ها دریافتند که نتیجه حاصل از این روش وابسته به حجم خون جابجا شده، نسبت فشار به حجم آئورت، محل و اندازه کانول و ایجاد همزمانی مناسب با سیکل قلبی می¬باشد. اما این روش به دلیل نیاز به جراحی بر روی شریان فمورال، حرکت گردابی خون (Turbulence)، همولیز وسیع و عدم افزایش مناسب پرفیوژن کرونر، دست آورد مطلوبی نداشت.
در سال1962، Moulopoulos ،  Kolffو Topaz یک لوله از جنس لاتکس را از طریق شریان فمورال وارد آئورت سینه ای یک سگ کردند. آن¬ها با پر و خالی کردن این لوله توسط CO2 توانستند فشار دیاستولیک شریان را در زمان انتهای سیستول افزایش و فشار انتهای دیاستولیک را کاهش دهند. آن¬ها همچنین دریافتند که مدت زمان پر و خالی شدن (Pump Timing) بر اساس سیکل قلبی از اهمیت ویژه¬ای برخوردار می¬باشد. 
سرانجام در سال 1968،گروه Kantrowits برای اولین بار شروع به استفاده از IABP در کلینیک نمودند. آن¬ها به شیوه جراحی توانستند یک بالون با سایز 15 فرنچ را از طریق شریان فمورال کارگذاری نمایند. 
در سال1970، Buckley و همکاران از یک بالون سه قسمتی در بیماران کاردیوژنیک شوک استفادنمودند. افزایش برون ده قلب به میزان 400 سی سی در دقیقه و ثابت ماندن فشار متوسط شریانی، از نتایج درخشان این شیوه گزارش گردید. 
استفاده از بالون پمپ در جراحی قلب توسط Bergman در سال1976 (بیمارستان Presbyterian نیویورک) مطرح گردید. آن¬ها از یک بالون دو جداره و یک طرفه (Unidirectional) استفاده و توانستند برون ده قلب را به میزان 50-15 درصد افزایش دهند. 
در سال 1980، Bergman و Casarella با معرفی کاتترهایی با سایز 5/8 و 9 فرنچ که از طریق پوست و به روش  Percutaneous تعبیه می¬گردید، توانستند استفاده از IABP را آسان و در بیماران مختلف گسترش دهند. 
در سال 1985 کاتترهای Prefolded طراحی شد. این کاتترها از هوا خالی و طوری به هم پیچیده شده بود، که به راحتی از طریق پوست و به روش Seldinger کار گذاری می¬گردید. از این زمان به بعد پیشرفت در تکنولوژی بالون پمپ (طراحی ساده، کار بری آسان، حجم و اندازه¬های متفاوت کاتترها) کمک بزرگی برای استفاده گسترده از کاتترها و درمان با بالون پمپ را به¬وجود آورد به طوری¬که در سال1993، 000/70 هزار بیمار در آمریکا تحت درمان با IABP قرار گرفتند.
امروزه استفاده از بالون پمپ تبدیل به شیوه¬ای متداول در درمان شوک کاردیوژنیک حاد، نارسایی بطن چپ و ناپایداری¬های همودنیامیک شده است. 
 
 
|

تاریخ درج : ۱۳۹۸/۰۳/۱۸
زمان درج : ۲۳:۳۸
دفعات کلیک شده: 548
 آمار بازدید
بازدید  542
تماس با ما : 09121447137
استفاده از مطالب سایت با ذکر نویسنده و سایت بلامانع است